biodiveristy

Klimaat

ELEMIS streeft ernaar een voorvechter te zijn van verandering om onze klimaatcrisis te helpen verlichten, zowel binnen onze directe activiteiten als daarbuiten. Door onze koolstofvoetafdruk te meten en te beoordelen, hebben we ons ertoe verbonden onze koolstofuitstoot in onze hele waardeketen te verminderen, in overeenstemming met op wetenschap gebaseerde doelstellingen voor 2030. Veranderingen in de verpakking staan hoog op onze agenda: verkleining, overschakeling op nieuwe breed recycleerbare alternatieven, met gerecycleerde inhoud of herbruikbaar. Op het gebied van BIODIVERSITEIT, maar ook geïntegreerd in onze KLIMAAT-pijler, richt ELEMIS zich op koolstofputprojecten (deze absorberen en houden koolstof vast uit de atmosfeer), zoals ons veenland project dat tot 60 jaar lang koolstof zal vastleggen!

Koolstofuitstoot verminderen

De koolstofuitstoot in onze hele waardeketen verminderen, in overeenstemming met wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen voor 2030.

Tijdens onze reis naar netto nul zullen wij onze emissies gedeeltelijk compenseren door middel van projecten die de natuur ondersteunen, overal ter wereld.

Energie, afval en water verminderen.

Tegen eind 2023 geen afval meer storten en geen afval verbranden.

Het circulaire eco-ontwerp van onze verpakkingen verbeteren

Tegen eind 2025 moet 100% van de verpakking waar mogelijk recyclebaar of herbruikbaar zijn.

Het gebruik van plastic in onze verpakkingen verminderen.

Tegen eind 2025, waar mogelijk, 40% gerecycled plastic in al ons plastic gebruik opnemen.

Vanaf 2022 moet 100% van het papier/karton in verpakkingen van verantwoorde herkomst zijn.

Leveranciers en klanten aanmoedigen om deel te nemen aan onze klimaatveranderingstocht

ELEMIS moedigt klanten aan het waterverbruik voor afspoelproducten te verminderen, de kraan dicht te draaien en waar mogelijk koud water te gebruiken om te reinigen.

De belangrijkste leveranciers van ELEMIS moeten een EcoVadis CSR-beoordeling voltooien en doorstaan om een voorkeursleverancier van ELEMIS te worden.

Onze Duurzaamheidspijlers